My Playlist

9:39 AM

.......SeKoLaH G@nTi LaGi.......

Posted by affaf

Tiiiiidddaaaakkkkk.....sekolah ganti lg????arini dpt tau sabtu ni kne mai sek tuk sklh ganti...adeh,penat dip ed pon xabis lg..br ingt nk rest dis weekend...tp,inilah pengorbanan yg harus dilakukn oleh seorg guru..Tapi,ramai yg xtahu bahawa bkn senang sbnrnye menjadi seorg guru..ramai yg beranggapan,kerja guru hanyalah masuk kerja pukul 7.30 pg dan blk pukul 2 ptg..tp,biler aku s'diri dh jd ckg,br lah aku tau yg t/jawab sbg seorg guru adlh 24 jam...Otak mmg xpnh berhenti untuk berfikir psl nk ngajo ape,nk wt aktiviti ape,prob students, ajk tuk pelbagai jawatankuasa, penasihat pelbagai unit dan macam2 la...seriously,mmg pnt xterkata..bkn sekadar penat mental,tp skli ngan fizikal...kalau fikir2 kembali zaman time jd System Development Programmer dulu pon xpenat cm ni..plg2 pon dlu penat otak jer nk fikir coding..but now...huhuhuh...no comment!

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan berjuta-juta terima kasih kpd semua guru yg pernah mengajar sy sejak dr sy tadika sehinggalah sy tlh mendpt segulung ijazah dalam bidang Sains Komputer.. Berikut merupkan sekolah yg pernah memberikan ilmu yg xterhingga kpd sy :
  • Tadika Perkim,Pulau Pinang (1990)
  • SRK Batu Lanchang, Pulau Pinang (1991-1992)
  • SK Sultanah Asma, Kedah (1993)
  • SRK Stella Maris, Sabah (1994)
  • SK Sri Gaya, Sabah  (1995-1996)
  • Sek Men Sains Sabah (1997)
  • Sek Men Sains Kuala Selangor (1998-2001)
  • Uitm Seri Iskandar,Perak (2002-2005)
  • Uitm Shah Alam,Selangor (2006-2007)
Terima kasih yang tidak terhingga kpd semua golongan pendidik yg telah mendidik ku menjadi org yg berguna. Jasa kalian tidak terbalas rasanya olehku...Kini,barulah aku tahu bahawa,bknnye senang tugas sbg seorg pendidik. Setelah aku sendiri menjadi pendidik,barulah aku dpt rasakan semua bebanan yg ditanggung oleh cikgu2 sblm ini...Terima Kasih Cikgu !

2:16 PM

Family Vacation To Sabah.....

Posted by affaf

Pada 26 hingga 30 mei 2010, rombongan Cik Tim (hahah...panggilan manja for my mom) went to Sabah...ketua rombongan is my mom...my dad xjoin cz keje..Actually,b4 this my family pernah tinggl di Sabah for 4 years..So,ini ibarat datang melawat Sabah kembali la...Skrg ni,byk perubahan yg berlaku kt Sabah n it totally different from b4...








Byk jgk tpt yg kami visited spjg kt sana...tp yg plg best mesT la Pulau Manukan dan Pulau Memutik....Siap boleh snorkeling lg..mmg cantik..batu karang ada,ikan nemo ada..bak kata astro,macam-macam ada...










Our next destination is Ranau...Kami singgah di Taman Negara Kinabalu, Poring and menginap di Rumah panjang @ Sabah Tea Garden...mmg bbbbeeesssstttttt.....


Ok lah....masa mencemburui kita...so,pape hal lg,i will update my blog...So,kwn2,silalah lyn my pic time kt sabah ni...c u again...bbbyyyeee




                                                                       My Family

                                                                        Taman Kinabalu


                                                                    Sabah Tea Garden

                                                          Flying Without Wings......









11:02 AM

M@kE a DiFfeRenCe

Posted by affaf


Last night b4 tdo...sempat la aku log in into my facebook....dan bende yg plg menarik adlh,majority of my student's fb wall,dipenuhi ngan post about their feelings after they got their first semester exam result...this is some of their post :

" mungkin hari ini ialah hari yang paling sedih sepanjang aku menjadi pelajar MRSM pendang......................mungkin ini balasan kepadaku...........wallahualam..... "
" Whut a bad day "
" aku rasa aku dh buat de best....but the result sgt mengecewakan... "
As a teacher, i really know what are my students feel right now..because, i also have been a student before...what can i said to them is :

" it's not the end of the world....once u fail, doesn't mean u will always fail "
To all my students,

Congrats for those yang tlh m'dpt result yg cemerlang...kejayaan anda adlh berkat usaha dan kesungguhan anda...Tahniah !

Dan kpd pelajar yg mendapat result yg kurang baik, jgn putus asa dan teruskan perjuangan anda.


Kepada rakan-rakan guru,

Di sini, saya sertakan sebuah video khas "kisah seorg guru & pelajarnya" untuk tontonan anda...hayatilah dgn sepenuh hati video ini...


Special Video For All Teachers : M@kE A DiFfeRenCe





Kesimpulannya, tugas seorang guru bkn sahaja masuk ke kls dan mengajar, tetapi guru juga perlu cuba mendekati pelajarnya bagi mengetahui suka,duka serta masalah yang dihadapi mereke...

Selamat Beramal .......

10:01 AM

karate kid

Posted by affaf



jom wayang!

2:48 PM

My First Time BLoGging

Posted by affaf

14 Jun 2010 @ Dewan Kristal .......

This is my first time using blog...rase macam senang je nk wt blog ni...tapi sbnrnyer agk la leceh gak...byk bende kne amek kire such as background,font,color n byk lg la bende...bcz of this la i hv to stayed up to explore all this things..