My Playlist

9:39 AM

.......SeKoLaH G@nTi LaGi.......

Posted by affaf

Tiiiiidddaaaakkkkk.....sekolah ganti lg????arini dpt tau sabtu ni kne mai sek tuk sklh ganti...adeh,penat dip ed pon xabis lg..br ingt nk rest dis weekend...tp,inilah pengorbanan yg harus dilakukn oleh seorg guru..Tapi,ramai yg xtahu bahawa bkn senang sbnrnye menjadi seorg guru..ramai yg beranggapan,kerja guru hanyalah masuk kerja pukul 7.30 pg dan blk pukul 2 ptg..tp,biler aku s'diri dh jd ckg,br lah aku tau yg t/jawab sbg seorg guru adlh 24 jam...Otak mmg xpnh berhenti untuk berfikir psl nk ngajo ape,nk wt aktiviti ape,prob students, ajk tuk pelbagai jawatankuasa, penasihat pelbagai unit dan macam2 la...seriously,mmg pnt xterkata..bkn sekadar penat mental,tp skli ngan fizikal...kalau fikir2 kembali zaman time jd System Development Programmer dulu pon xpenat cm ni..plg2 pon dlu penat otak jer nk fikir coding..but now...huhuhuh...no comment!

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan berjuta-juta terima kasih kpd semua guru yg pernah mengajar sy sejak dr sy tadika sehinggalah sy tlh mendpt segulung ijazah dalam bidang Sains Komputer.. Berikut merupkan sekolah yg pernah memberikan ilmu yg xterhingga kpd sy :
  • Tadika Perkim,Pulau Pinang (1990)
  • SRK Batu Lanchang, Pulau Pinang (1991-1992)
  • SK Sultanah Asma, Kedah (1993)
  • SRK Stella Maris, Sabah (1994)
  • SK Sri Gaya, Sabah  (1995-1996)
  • Sek Men Sains Sabah (1997)
  • Sek Men Sains Kuala Selangor (1998-2001)
  • Uitm Seri Iskandar,Perak (2002-2005)
  • Uitm Shah Alam,Selangor (2006-2007)
Terima kasih yang tidak terhingga kpd semua golongan pendidik yg telah mendidik ku menjadi org yg berguna. Jasa kalian tidak terbalas rasanya olehku...Kini,barulah aku tahu bahawa,bknnye senang tugas sbg seorg pendidik. Setelah aku sendiri menjadi pendidik,barulah aku dpt rasakan semua bebanan yg ditanggung oleh cikgu2 sblm ini...Terima Kasih Cikgu !

4 comments:

~LiiNDaa~ said...

selamat hari guru apap

affaf said...

tq da :)

miss syukur said...

sabar afaf..betul jgk ramai yang anggap kerja chekgu ni senang..tapi hanya seorang guru je yang tau beban guru yang lain..salute to all chekgus...

Zaza said...

wooohoooo affaf dh de blog upenyerrrrrrrr! xckp pommmmm..i follow uuuuuuuu

Post a Comment